Kategórie

Spoločnosť Motorola Solutions ponúka rôzne modely akumulátorov a nabíjačiek, a to v rozličných veľkostiach a výkonnostných kategóriách s cieľom vyhovieť čo najširšej škále požiadaviek používateľov. Výber najvhodnejšieho energetického systému, vďaka ktorému si môžete byť istí, že vaša rádiostanica bude v prípade potreby pripravená na okamžité použitie, vo veľkej miere závisí od uvedomenia si benefitov týchto technológií a výhod originálnych akumulátorov Motorola.

Jednoducho povedané, spoľahlivosť vašej rádiostanice je priamo úmerná spoľahlivosti akumulátora, ktorý ju napája. Rádiostanica poskytne užívateľovi maximálne spoľahlivé a kompletné riešenie zodpovedajúce jeho potrebám len vtedy ak ju použije v kombinácii s tým správnym akumulátorom a nabíjačkou.

Spoľahlivosť, ktorej môžete dôverovať

Akumulátory Motorola prešli zložitou cestou testovania ich spoľahlivosti a výkonnosti. Vývojoví inžinieri pri navrhovaní energetických riešení zohľadňujú mnohopočetné postrehy užívateľov rádiostaníc, tisíce hodín skúšobnej prevádzky a testovania či roky ich skutočného používania, vďaka ktorým sa môžete na ne kedykoľvek spoľahnúť. Puzdrá akumulátorov určené pre vysoké zaťaženie, robustnejšia elektronika, dokonalejšie materiály na tlmenie nárazov a akumulátorové články tej najvyššej kvality – to všetko prispieva k spoľahlivosti a vysokej výkonnosti energetických riešení, ktoré odolajú nárazom a pádom, ktorým budú vystavené pri každodennom používaní. Všetky akumulátory a nabíjačky Motorola prechádzajú spolu s rádiostanicami ako kompletná jednotka testovaním aby sa overilo, že spĺňajú všetky požadované regulačné normy stanovené Európskym inštitútom pre telekomunikačné normy, Európskou úniou a miestnymi zákonmi.

Konštrukcia akumulátora

Battery pack 1 SK

Akumulátor pre rádiostanice Motorola nepozostáva len zo samotných akumulátorových článkov, ktoré tvoria jadro akumulátora, ale aj z premyslenej konštrukcie ostatných komponentov, ktoré boli vytvorené s cieľom optimalizovať výkon v širokej škále podmienok, a to po mechanickej aj elektronickej stránke. K výkonnosti a spoľahlivosti akumulátora prispieva aj vnútorná elektronika, konektory, lepiace podložky a izolácie. Zásobníky, vymedzovacie vložky a kryty majú za úlohu chrániť akumulátorové články a zabezpečujú dobrý vzhľad. Výskumné stredisko Motorola Energy kombinuje všetky tieto komponenty tak, aby všetky akumulátory spoľahlivo fungovali aj v najzložitejších a najťažších podmienkach.

Ploché vodiče vs. drôty

Battery pack 2 SK

Drôty je potrebné ručne odblankovať a spájkovať, čím sa oslabia a vytvoria sa potenciálne miesta zlyhania, a to ako pri výrobe tak aj pri používaní akumulátorov. Ploché vodiče umožňujú dosiahnuť  vyššiu kvalitu pri výrobe, čo zabezpečuje spoľahlivé a bezpečné spoje medzi jednotlivými článkami. Ploché vodiče sú oveľa odolnejšie voči nárazom, pádom a vibráciám, čiže dokážu lepšie odolávať poškodeniam v dôsledku každodenného používania počas životnosti akumulátora. Motorola používa ploché vodiče v akumulátorových blokoch s cieľom zabezpečiť maximálnu kvalitu, výkonnosť a spoľahlivosť.

Lepiace podložky vs. lepidlo

Battery pack 3 SK

Pripevnenie článkov akumulátora za pomoci lepidla nemusí byť spoľahlivé – buď je ho príliš málo alebo príliš veľa čím sa môže dostať medzi jednotlivé články, ktoré sa následne posunú. Motorola namiesto lepidla používa lepiace podložky, ktoré je možné umiestňovať presnejšie, čo má priaznivý vplyv na kvalitu produkcie. Podložky taktiež lepšie tlmia nárazy a vibrácie, čo z dlhodobého hľadiska predlžuje spoľahlivosť.

Medzičlánková izolácia vs. žiadna izolácia

Battery pack 4 SK

Absencia izolácie znamená, že nárazy a teplo sa ľahko prenášajú z jedného akumulátorového článku na druhý. Motorola vzájomne oddeľuje jednotlivé články akumulátora izoláciou, aby sa zamedzilo ich vzájomnému fyzickému kontaktu. To pomáha zabrániť elektrickým šokom, ktoré by mohli poškodiť jednotlivé články pri ich posune v dôsledku pádu akumulátora. Medzičlánková izolácia tiež zabraňuje tomu, aby sa medzi jednotlivými článkami neprenášali teplotné zmeny, ku ktorým dochádza v rámci ich nabíjania a vybíjania, čo zvyšuje ich spoľahlivosť.

Dodržiavanie právnych predpisov a kvalitatívne normy

Dodržiavanie právnych predpisov nie je len legislatívnym výmyslom, ale pomáha chrániť zdravie a bezpečnosť užívateľov rádiostaníc a osôb, ktoré sa vyskytujú v ich dosahu. Motorola si dáva záležať na tom, aby jej akumulátory a nabíjačky spĺňali všetky predpísané normy vrátane vystaveniu elektromagnetickému žiareniu, produkovaných emisií a obmedzenie používania nebezpečných látok (RoHS). Akumulátory iných výrobcov tieto kritériá vždy nemusia spĺňať a sú dokonca známe prípady, keď ich používanie rádiostanicu znefunkčnilo. Motorola taktiež dodržiava prísne postupy pri vyvíjaní a výrobe v oblasti kvality, takže používatelia si môžu byť istí, že akumulátory a nabíjačky Motorola spĺňajú požiadavky týkajúce sa výkonu, spoľahlivosti a taktiež sú v súlade s právnymi predpismi.

Technológia IMPRES pre zlepšenie návratnosti nákladov a predĺženú životnosť akumulátora

IMPRESS sk

Štandardné akumulátory Motorola majú dobrú výkonnosť a dlhú životnosť, avšak pre ich väčšiu spoľahlivosť spoločnosť vyvinula inovatívny inteligentný energetický systém pre prenosné rádiostanice Motorola označovaný skratkou IMPRES (Intelligent Motorola Portable Radio Energy System). Systém IMPRES je špecifický len pre rádiostanice Motorola a tvorí ho akumulátor, nabíjačka a komunikačné rozhranie medzi akumulátorom IMPRES a rádiostanicou, ktoré spolu prispievajú k vyššej použiteľnosti a predĺženej životnosti. Systém IMPRES si sám určuje, koľko energie akumulátor potrebuje, a tak optimalizuje a prispôsobuje nabíjací cyklus pre každý jednotlivý akumulátor osobitne a zabezpečuje, že akumulátor je v prípade potreby v čo najlepšom stave.

Výber správneho akumulátora

BatteryV situácii, keď sa pracovníci potrebujú spoľahnúť na bezpečné a výkonné fungovanie svojej rádiostanice, môžu doplatiť na lacné akumulátory. Pri výbere správneho akumulátora je potrebné vziať do úvahy výkon, aký od neho požadujeme a nesústrediť sa len na jeho cenu.

Kapacita: AK bude rádiostanica používaná často, v rámci čoho uskutoční množstvo hovorov, bude vysielať aktuálne GPS súradnice alebo sa pripájať na zariadenia prostredníctvom Bluetooth, potom je vhodné zvážiť akumulátor s vyššou kapacitou, ktorý zaručí, že rádiostanica vám vydrží počas celej pracovnej zmeny.

Chemické vlastnosti: Lítium-Iónové akumulátory majú vyššiu energetickú hustotu, a teda sú menšie a ľahšie ako NiMH akumulátory, ktoré však môžu byť vystavené nižším teplotám.

Bezpečnosť: Bude sa rádiostanica používať v potenciálne výbušnom prostredí? V EÚ a v krajinách tvoriacich Európske združenie voľného obchodu sa v takýchto oblastiach môžu používať len rádiostanice, ktoré majú ATEX certifikát. V ostatných krajinách môžu používatelia požadovať rádiostanice a akumulátory s bezpečnostným certifikátom ATEX alebo FM (Factory Mutual).

IMPRES: Ak si užívateľ praje, aby mu batéria vydržala dlhšie, potom je IMPRES tou správnou voľbou.

Výber správnej nabíjačky

ChargersAby tak splnila rôzne požiadavky užívateľov, spoločnosť Motorola má vo svojej ponuke širokú škálu rozličných nabíjačiek.

1-miestne alebo viacmiestne: Ak chce užívateľ nabíjať rádiostanice jednotlivo, v tom prípade sú ideálne 1 miestne nabíjačky (Single Unit Chargers - SUC). Pre väčší počet rádiostaníc sú vhodné viacmiestne nabíjačky (Multi Unit Chargers - MUC) , ktoré umožňujú nabíjanie až šiestich rádiostaníc súčasne.

Pevná alebo cestovná: Nabíjačky SUC a MUC získavajú energiu z elektrickej siete, čiže sú určené na používanie v stabilnom prostredí. Užívatelia, ktorí chcú svoju rádiostanicu nabíjať počas presunu v aute alebo v kamióne, by mali používať cestovnú nabíjačku, ktorá získava energiu zo zapaľovača cigariet.

IMPRES: Automatické zisťovanie stavu akumulátora pomáha predĺžiť jeho životnosť.

INFORMATÍVNY DISPLEJ: Množstvo energie v akumulátore a nabíjaciu kapacitu je možné zobraziť, čo nám uľahčuje správu akumulátorov.

Vaša rádiostanica je spoľahlivá do takej miery, do akej miery je spoľahlivý akumulátor, ktorý ju nabíja – uistite sa, že prešiel dôkladným testovaním

Odhliadnuc od toho, ako rádiostanicu používate, kľúčom k jej správnemu fungovaniu je akumulátor. S kompletnou ponukou originálnych a IMPRES akumulátorov a nabíjačiek Motorola, ktoré boli navrhnuté a vyvinuté ako integrálna zložka rádiostaníc, sa môžete spoľahnúť na to, že vám poskytnú optimálny výkon vždy, keď to budete potrebovať.

Zdroj: Marketingové materiály spoločnosti Motorola

Ohodnoťte článok: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.75 (8 Votes)

Organizácie neustále hľadajú spôsoby, ako zlepšiť efektivitu a spokojnosť zákazníkov. Od svojho uvedenia v roku 2007, sa systém digitálnej komunikácie MOTOTRBO ukazuje byť vhodnou platformou pre užívateľov rádiostaníc hľadajúcich efektívne komunikačné systémy v dôležitých prevádzkach a pri riadení kľúčových procesov.
Motorola Solutions v snahe pomôcť týmto spoločnostiam pokračuje vo vývoji flexibilnejších produktov s väčším množstvom funkcií. Najmä príslušenstvo k rádiostaniciam môže ponúknuť efektívnejšie a pohodlnejšie režimy prevádzky.

Bluetooth bezdrôtové príslušenstvo je schopné rozšíriť dosah a výkon nad rámec bežného príslušenstva pripojeného káblom k rádiostanici, či už ide o základňovú rádiostanicu umiestnenú na stole v riadiacom centre, vozidlovú rádiostanicu inštalovanú v kamióne alebo prenosnú rádiostanicu na motocykli, v rukách ochranky hliadkujúcej v nákupnom centre alebo u záchranárov poskytujúcim prvú pomoc pacientovi.
Bezdrôtové príslušenstvo Motorola bolo navrhnuté špeciálne pre profesionálnych užívateľov rádiostaníc. Ponúka robustnú konštrukciu a krytie IP54, čo ho oprávňuje používať v najzložitejších podmienkach. K dispozícii sú dve alternatívy - sada Business Wireless Accessory zaisťuje spoľahlivú prevádzku pre užívateľov zohľadňujúcich cenu, zatiaľ čo riešenie určené pre kritické operácie (Operations Critical Wireless - OCW) poskytuje optimálny výkon s rýchlym nadviazaním spojenia, veľké PTT tlačidlo a regulátor hlasitosti čím zjednodušujú používanie rádiostanice počas celého dňa.
Vzhľadom na to že Motorola OCW príslušenstvo bolo navrhnuté špeciálne pre prenosné rádiostanice MOTOTRBO, výdrž akumulátora v bezdrôtovom slúchadle je prispôsobená pre 12 hodinové zmeny pri prevádzke 5/5/90. Príslušenstvo tiež ponúka jedinečnú funkciu Fast PTT, ktorá pomáha nadviazať hovory rýchlejšie a spoľahlivejšie.

POHODLIE

Wireless 01Tradičné audiopríslušenstvo s dlhými káblami môže byť ťažkopádne a nešikovné - najmä v prípade, ak pred začatím pracovnej zmeny je potrebné prevliecť káble cez tričká, bundy alebo iné časti uniformy. Káble sa môžu zamotávať alebo zachytávať a tak pôsobiť nepohodlne alebo dokonca môžu poškodiť odev. Bezdrôtové slúchadlá sa nasadzujú a snímajú rýchlo a jednoducho, keďže nie je potrebné prevliekať káble cez oblečenie.

ZABEZPEČENIE

Motorola príslušenstvo pre kritické situácie využíva štandard Bluetooth 2.1, ktorý pre zvýšenie bezpečnosti používa 128 bitové šifrovanie a má bezpečnejší proces párovania ako Bluetooth 2.0. Takže užívatelia sú si istí, že MOTOTRBO rádiostanica sa pripojí len k ich slúchadlu, čo zabráni odpočúvaniu zo strany neoprávnených používateľov.

BEZPEČNOSŤ

Pre bezpečnostný personál, zdravotnícky personál a usporiadateľov podujatí môže káblové príslušenstvo predstavovať potenciálne riziko zachytenia sa, takže eliminácia káblov im pomôže zlepšiť bezpečnosť a zvýšiť pohodlie.

SPOĽAHLIVOSŤ

V niektorých prípadoch môžu byť káble prevlečené cez oblečenie alebo zasunuté za pás nohavíc alebo opaskov v niektorých miestach nadmerne namáhané, čo by mohlo po určitom čase nakoniec viesť k ich poškodeniu. Obmedzenie používania káblového príslušenstva a jeho nahradenie bezdrôtovými slúchadlami môže výrazne zlepšiť výkonnosť, pohodlie pri používaní a efektívnosť.

Wireless 02

NENÁPADNÉ A SKRYTÉ

Wireless 03Kľúčom k úspešnému zásahu je niekedy nenápadné pohybovanie sa v dave. Pri používaní bezdrôtového príslušenstva môže byť rádiostanica ukrytá v kabelke, taške cez rameno alebo v batohu, zatiaľ čo sú hovory uskutočňované pomocou tlačidla PTT na OCW slúchadlách. Druhé bezdrôtové PTT zariadenie je možné spárovať s rádiostanicou a dá sa držať v dlani, vo vrecku nohavíc alebo v rukáve, čo umožňuje väčšiu flexibilitu a voľnosť pri nadviazaní hovoru. LED signalizácia na OCW slúchadlách pravidelným blikaním signalizuje ich správnu funkciu. Ak však chcete byť nenápadní, LED indikátor je možné vypnúť prepnutím do „tmavého režimu".
Pre maximálnu diskrétnosť pri väčšine tajných bezpečnostných operácií, kde je nutný voľný a nepozorovaný pohyb, je ideálna diskrétna bezdrôtová súprava. Malý prijímač je skrytý v uchu a indukčná slučka môže byť pod košeľou alebo sakom, takže rádiostanicu môžete počúvať v úplnom utajení, a nikto nevidí žiadnu časť súpravy. Aby ste mohli komunikovať, súprava obsahuje vstavaný mikrofón, ktorý môže byť skrytý pod chlopňou alebo v rukáve.

OCHRANA SLUCHU V EXTRÉMNYCH PODMIENKACH

Wireless 04Pri práci vo vysoko hlučnom prostredí potrebujú užívatelia chrániť svoj sluch chráničmi sluchu, ale súčasne musia byť schopní komunikovať s ostatnými.
XBT bezdrôtové náhlavné súpravy sa pripájajú k rádiostanici MOTOTRBO pomocou Bluetooth a majú patentovanú SENS™ technológiu, ktorá kombinuje pokročilé zvýraznenie reči s maximálnym potlačením hluku. To znamená, že náhlavná súprava poskytuje ochranu proti nadmernému hluku, ale stále umožňuje užívateľovi počúvať rádiovú komunikáciu, aj to, čo sa deje okolo neho.

VOĽBA

Rôzni užívatelia požadujú rôzne riešenia a Motorola ponúka širokú škálu Bluetooth bezdrôtového príslušenstva pre rádiostanice MOTOTRBO vrátane ľahkých a bezpečnejších slúchadiel, súprav pre skryté nosenie a slúchadiel určených pre extra hlučné prostredie.

 

Wireless 05

BUSINESS WIRELESS ACCESSORY KIT

Komerčné bezdrôtové príslušenstvo

Wireless 06

OCW LIGHTWEIGHT EARBUD

Ľahké OCW slúchadlo do ucha

Wireless 07

OCW EARPIECE

Ľahké OCW slúchadlo na ucho

Wireless 08

OCW COMPLETELY DISCREET WIRELESS SURVEILLANCE KIT

Diskrétna bezdrôtová OCW súprava

Wireless 09

OCW XBT HEADBAND STYLE HEADSET

Bluetooth OCW náhlavná súprava

Wireless 10

XBT OCW BEHIND-THE-HEAD HEADSET

Bluetooth OCW náhlavná súprava
(nosenie na zátylku)

HLASOM OVLÁDANÁ KOMUNIKÁCIA (VOX)

Rádiostanice MOTOTRBO podporujú hlasom ovládanú komunikáciu (VOX), takže je možná hands-free prevádzka. Stačí hovoriť do mikrofónu a bezdrôtové príslušenstvo dá pokyn rádiostanici na začatie vysielania bez nutnosti stlačiť akékoľvek tlačidlo.

Wireless 11

ZÁVER

Bezdrôtové príslušenstvo určené pre kritické operácie (OCW) od spoločnosti Motorola Solutions bolo navrhnuté špeciálne pre použitie s digitálnymi rádiostanicami MOTOTRBO a užívateľom ponúka dokonalú kombináciu výkonu, diskrétnosti a flexibility.

Zdroj: Marketingové materiály spoločnosti Motorola.

Ohodnoťte článok: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.71 (7 Votes)

Rádiostanice ponúkajú užívateľom spoľahlivú a okamžitú komunikáciu a navyše, repromikrofóny (Remote Speaker Microphone – RSM) umožňujú rádiostanicu používať ešte jednoduchšie, bezpečnejšie a efektívnejšie. Rádiostanice Motorola sú skonštruované tak, aby vydržali nárazy a otrasy. Nosenie rádiostanice na opasku ju pomáha chrániť pred pádmi a nesprávnemu používaniu, ktoré môžu nastať, ak používateľ drží rádiostanicu v ruke. Používanie RSM umožňuje užívateľovi uskutočňovať a prijímať hovory bez nutnosti odopnúť rádiostanicu z opasku, vďaka čomu sa môže rukami držať zábradlia, šplhať po rebríku, nosiť zariadenia alebo obsluhovať stroje. Repromikrofónova spona po pripnutí na golier alebo náplecník (epoletu) uľahčuje prístup a keďže RSM je blízko užívateľovho ucha, je jednoduchšie počuť volanie, čo zabraňuje zmeškaným hovorom.

Popis repromikrofónu

RSM 01

Bežný repromikrofón je tvorený reproduktorom, mikrofónom a Push-To-Talk tlačidlom (PTT) v kompaktnom puzdre, spolu so sponou na upevnenie a káblom na pripojenie do konektora pre príslušenstvo na rádiostanici. Niektoré RSM tiež ponúkajú prídavné funkcie: osobitné núdzové a programovateľné tlačidlá, ktoré umožňujú rýchly prístup k často používaným funkciám, regulátor hlasitosti, alebo audiokonektor, ktorý umožňuje pripojiť slúchadlo, čím sa zaisťuje diskrétna komunikácia. 

Pridaná hodnota originálneho príslušenstva Motorola

RSM 02

Okrem štandardných funkcií Motorola Solutions vyvinula aj exkluzívne možnosti pre repromikrofóny - ponúka širokú škálu modelov, takže užívatelia si môžu zvoliť to, čo najlepšie vyhovuje ich špecifickým potrebám. Windporting, potlačenie hluku, IMPRES a INC pomáhajú zabezpečiť optimálny výkon aj v hlučnom alebo veternom prostredí.

WINDPORTING (exkluzívne od Motoroly)

Ak používatelia pracujú vonku, vietor fúkajúci do mikrofónu môže rušiť alebo zastierať hovor a zhoršovať jeho zrozumiteľnosť. Windporting znižuje vplyv vetra a ďalších zvukov vonkajšieho prostredia na činnosť mikrofónu a zabraňuje vode aby upchávala mikrofón a skresľovala hlasovú komunikáciu.

Predvedenie tejto technológie si môžete pozrieť na nasledujúcom videu.

Ukážka hlasových správ je na nasledujúcom videu:

 

IMPRES AUDIO (exkluzívne od Motoroly)

Audio IMPRES príslušenstvo pre optimalizáciu výkonu komunikuje s rádiostanicou, potláča šum na pozadí a zlepšuje zrozumiteľnost hlasu aj v hlučnom prostredí. Deteguje zmeny v úrovni hlasu, takže či už budete hovoriť nahlas alebo potichu, otočíte hlavu alebo zväčšíte vzdialenosť medzi ústami a mikrofónom, zosilnenie zvuku sa automaticky zvýši alebo zníži, takže druhá strana získa konštantnú úroveň zvuku a nemusí upravovať hlasitosť.

Ukážku tejto technológie si môžete pozrieť na nasledujúcom videu.

 

POTLAČENIE HLUKU (exkluzívne od Motoroly)

Potlačenie hluku využíva jednoduchý, ale účinný smerový mikrofón zámerne navrhnutý tak, aby pomáhal odstrániť nízkofrekvenčný hluk na pozadí, ako je napríklad hluk strojov. Mikrofón na zadnej strane RSM sníma okolitý hluk a kombinuje ho s hlasom a hlukom z prednej časti RSM, čím znižuje hluk pozadia a uľahčuje zrozumiteľnosť správ.

INC - Industrial Noise Cancellation (exkluzívne od Motoroly)

V niektorých priestoroch, ako sú továrne, športové štadióny, posunovacie stanice, je prítomný extrémny hluk, kde RSM so štandardným potlačením hluku môže mať problém eliminovať vysokú hladinu hluku v pozadí. Nová trieda RSM uvedená na trh v 3. štvrťroku 2013 vybavená technológiu INC však poskytuje vynikajúci výkon aj v najťažších podmienkach.

Nové repromikrofóny používajú mikrofóny zámerne určené pre prevádzku na úrovniach, ktoré by saturovali štandardné mikrofóny a obsahujú dva mikrofóny pomáhajúce „zúžiť“ hlas (rovnako ako lúč svetla z baterky) k odstráneniu okolitého hluku.

Navyše, INC repromikrofón používa digitálne spracovanie signálov, ktoré extrahuje hluk v hovorovom pásme a zabezpečuje, že odchádzajúci signál obsahuje len hlas. Takže na rozdiel od štandardného potlačenia hluku, toto zariadenie dokáže úplne potlačiť aj zvuk nízkofrekvenčného generátora, uhlovej brúsky, alebo dokonca sirény záchrannej služby.

Ukážku tejto technológie si môžete pozrieť na nasledujúcom videu.

 

ATEX

V rámci EÚ musia rádiové zariadenia používané v prostredí s nebezpečenstvom výbuchu spĺňať smernice ATEX. Motorola ATEX repromikrofóny boli testované a certifikované s rádiostanicami s cieľom zabezpečiť súlad s týmito požiadavkami: používanie repromikrofónov iných výrobcov znamená, že užívateľ musí sám požiadať o certifikáciu pre kompletný systém rádiostanica + repromikrofón.

Výhody repromikrofónov

Repromikrofón je nevyhnutným doplnkom prenosných rádiostaníc, ktorý používateľom poskytuje ľahko dostupné rozšírené rozhranie. Pomáha užívateľom udržať voľné ruky, zvyšuje bezpečnosť a tak môže zabrániť poškodeniu rádiostanice. Motorola ponúka rad repromikrofónov s exkluzívnymi funkciami, ktoré umožňujú užívateľovi vybrať najlepšie riešenie pre svoje potreby.

Zdroj: Marketingové materiály spoločnosti Motorola.

Ohodnoťte článok: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.63 (4 Votes)

Používatelia rádiostaníc očakávajú spoľahlivú komunikáciu a pridanie slúchadla prispieva k zlepšeniu ich výkonnosti. Toto príslušenstvo umožňuje komunikovať bez nutnosti držať rádiostanicu v ruke, pomáha ju chrániť pred dažďom a zneužitím, ku ktorému môže prísť, keď používatelia neustále držia rádiostanicu v ruke. Slúchadlá umožňujú používateľom volať a prijímať hovory bez nutnosti vyberať rádiostanicu z opasku, vďaka čomu môžu mať pri práci voľné ruky. Použitie slúchadla alebo náhlavnej súpravy umožňuje užívateľom pracovať diskrétnym a profesionálnym spôsobom, komunikovať s kolegami podľa potreby, ale bez rušenia ostatných.

POPIS SLÚCHADLA

Sluchadlo 01

Štandardné slúchadlá sa skladajú zo meniča, spony na uchytenie k oblečeniu a kábla s konektorom pre pripojenie k rádiostanici. Niektoré "slúchadlá" v skutočnosti obsahujú kombináciu meniča, mikrofónu a PTT tlačidla: v ponuke sú 1, 2 a 3-šnúrové prevedenia, ktoré poskytujú rôzne kombinácie. Niektoré slúchadlá tiež ponúkajú rozšírené funkcie, ako sú programovateľné tlačidlá, umožňujúce rýchly prístup k často používaným funkciám, a priehľadný zvukovod poskytujúci väčšie pohodlie a diskrétnosť. 

JEDNOŠNÚROVÉ SLÚCHADLÁ

Sluchadlo 02

1-Wire-Surveillance-Kit-silhouetteJednošnúrové slúchadlá väčšinou ponúkajú jednoduchú funkčnosť príposluchu a dodávajú sa v prevedení do ucha a závesné na ucho. Vzhľadom nato, že slúchadlo sa nachádza v blízkosti ucha, slúchadlá pomáhajú znižovať počet zmeškaných hovorov a zabraňujú ostatným načúvať alebo byť rušení hovormi. To je užitočné najmä vo verejných priestoroch, kde chcete počúvať komunikáciu  bez toho, aby ju okolie mohlo odpočúvať. U väčšiny jednošnúrových slúchadiel používateľ uskutoční hovor pomocou PTT tlačidla a mikrofónu v rádiostanici, ale niektoré modely majú PTT tlačidlo a mikrofón zabudované v kábli čím umožňujú uskutočňovať hovory len pomocou slúchadla.

 

 

DVOJŠNÚROVÉ SLÚCHADLÁ

Sluchadlo 04

2-Wire-Surveillance-Kit-silhouetteDvojšnúrové slúchadlá pridávajú druhý kábel s kombinovaným PTT tlačidlom a mikrofónom. Teraz môže užívateľ volať aj prijímať hovory cez slúchadlo bez nutnosti vybrať rádiostanicu z opasku. Káble sú vedené pod oblečením ktoré zakrýva ich prítomnosť a zvyšuje profesionálny vzhľad obsluhy. Toto utajovanie tiež zvyšuje bezpečnosť tým, že zabraňuje uvoľneniu alebo zachyteniu káblov, znižuje možnosť zablokovania alebo zachytenia, čo je ideálne pre bezpečnostný personál sledujúci podozrivých ľudí.

 

 

TROJŠNÚROVÉ SLÚCHADLÁ

Sluchadlo 06

3-Wire-Surveillance-Kit-silhouetteTrojšnúrové slúchadlá ponúkajú najvyššiu mieru flexibility a diskrétnosti - majú jeden kábel pre príjem komunikácie do slúchadla, jeden kábel pre mikrofón a jeden kábel pre PTT tlačidlo. Mikrofón je možné pripnúť na kravatu alebo golier, zatiaľ čo PTT tlačidlo je možné pretiahnuť rukávom a upevniť na manžety košele alebo bundy - a tak ho budete mať na dosah, nebudete musieť dvíhať ruku a budete môcť vykonávať bežné pohyby rukou.

 

 

 

PORTFÓLIO SLÚCHADIEL

Sluchadlo 08

Spoločnosť Motorola Solutions okrem štandardných funkcií, vyvinula aj exkluzívne funkcie pre slúchadlá - ponúka širokú škálu modelov, takže si užívatelia môžu vybrať model, ktorý najlepšie vyhovuje ich špecifickým potrebám. Slúchadlá Mag One sú špeciálne navrhnuté pre nenáročných užívateľov a poskytujú dobrý výkon aj v prípade obmedzeného rozpočtu. Originálne Motorola štandardné slúchadlá poskytujú lepšie riešenie pre zákazníkov, ktorí chcú viac robustné a profesionálne slúchadlá a nakoniec sú v ponuke jedinečné diskrétne slúchadlá vybavené audiotechnológiou Motorola IMPRES™ ktorá poskytuje najlepší zvukový výkon a sofistikovanosť.

MAG ONE

MagoneMag One je značka príslušenstva, ktoré je schválené spoločnosťou Motorola pre použitie s rádiostanicami Motorola a je určené do nenáročného prostredia a pre užívateľov, ktorých hlavným kritériom je cena. V minulosti si niektorí užívatelia kúpili lacné príslušenstvo iných značiek, výsledkom čoho boli problémy s funkčnosťou. Teraz môžu ľudia ktorí dbajú na nízku cenu používať príslušenstvo Mag One, ktoré bolo testované a schválené spoločnosťou Motorola pre používanie v súčinnosti s rádiostanicami Motorola, čo eliminuje problémy s funkčnosťou, ako je rušenie, ktoré sa objavuje len na určitých frekvenciách alebo prerušovaný šum, ktorý deformuje hlasové prenosy.
Mag One portfólio zahŕňa vybrané modely slúchadiel pre rádiostanice Motorola.

ŠTANDARDNÉ MOTOROLA SLÚCHADLÁ (NIE IMPRES)

Originálne štandardné Motorola (nie IMPRES) audio príslušenstvo poskytuje ešte lepší výkon. Je navrhnuté a skonštruované na vyššej úrovni, (napríklad z materiálov ako je Kevlar), aby odolalo poškodeniu alebo deformáciám, a to najmä pri extrémnych teplotách od -30 °C až do + 60 °C. Tiež spĺňa vojenskú normu MIL-STD 810 a je podrobované náročným zrýchleným testom (Accelerated Life Test), aby sa zabezpečilo, že vydrží tvrdé podmienky, aké panujú pri používaní v reálnom živote.
Dostupné sú verzie slúchadiel do ucha i na ucho a portfólio zahŕňa 1, 2 a 3-šnúrové modely.

EXKLUZÍVNE MOTOROLA IMPRES SLÚCHADLÁ

IMPRES je exkluzívna technológia pre príslušenstvo Motorola. Pre optimalizáciu výkonu IMPRES audiopríslušenstvo komunikuje s rádiostanicou, potláča hluk pozadia a zlepšuje zrozumiteľnosť hlasu a to aj v hlučnom prostredí. Zisťuje zmeny v úrovni hlasu, či už budete hovoriť nahlas alebo potichu, otočíte hlavu alebo zväčšíte vzdialenosť medzi ústami a mikrofónom a automaticky zvýši alebo zníži zosilnenie, takže poslucháč prijíma konzistentný zvuk a nemusí meniť úroveň hlasitosti. IMPRES slúchadlá tesne priliehajú k uchu, čím sa bezproblémovo utesní zvukovod a stlmia hluk okolia. Sú navrhnuté tak, aby zabezpečili ochranu sluchu poslucháčov dodržaním bezpečnej intenzity zvuku.

Portfólio IMPRES zahŕňa rad 2 a 3-šnúrových slúchadiel ktoré ponúkajú pohodlie a diskrétnosť a modely so zvukovodom alebo bez neho.

SCHVAĽOVANIE A LEGISLATÍVA

DoCLen Motorola testuje a schvaľuje rádiostanice a príslušenstvo ako kompletný systém s cieľom zabezpečiť, že spĺňajú príslušné regulačné požiadavky požadované zákonom. To zaisťuje nielen súlad s právnymi predpismi, ale aj to, že Mag One a Motorola slúchadlá a náhlavné súpravy budú v uspokojivej miere fungovať s rádiostanicami. Testy zahŕňajú RF elektromagnetické emisie, RF imunitu voči 2.7GHz, úroveň zvuku a kvalita (skreslenie) a navyše smernice RoHS & WEEE. Každý výrobok má EÚ legislatívou vyžadované vyhlásenie o zhode (DoC), ktorým sa preukazuje súlad s normami CE.

 

Zdroj: Marketingové materiály spoločnosti Motorola.

Ohodnoťte článok: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.63 (4 Votes)

Používatelia rádiostaníc očakávajú spoľahlivú komunikáciu a pridanie náhlavnej súpravy prispieva k zlepšeniu ich výkonu. Toto príslušenstvo umožňuje komunikovať bez nutnosti držať rádiostanicu v ruke, pomáha ju chrániť pred dažďom a zneužitím, ktoré môže nastať, keď používatelia neustále držia rádiostanicu v ruke. Náhlavné súpravy umožňujú používateľom volať a prijímať hovory bez nutnosti vybrať rádiostanicu z opasku, vďaka čomu môžu mať pri práci voľné ruky. Použitie náhlavných súprav umožňuje užívateľom pracovať diskrétnym a profesionálnym spôsobom, komunikovať s kolegami podľa potreby, ale bez rušenia ostatných.

POPIS NÁHLAVNEJ SÚPRAVY

Headset 00

Štandardné náhlavné súpravy majú na hlavovom nosníku jednu ušnú mušľu s reproduktorom a pohodlným náušníkom, ktorý drží náhlavnú súpravu pevne na svojom mieste a zvyšuje komfort nosenia. V ponuke sú aj dvojmušľové modely, ktoré majú ušnú mušľu s reproduktorom zvlášť pre každé ucho. Mikrofón je umiestnený na konci nastaviteľného ramienka, čo umožňuje, aby bol umiestnený priamo pred ústami, čo pomáha zaistiť dobrú úroveň zintenzívnenia hlasu. Hovory sú uskutočňované pomocou tlačidla PTT, ktoré je integrované do kábla prepájajúceho náhlavnú súpravu s rádiostanicou – tzv. in-line prevedenie. Kábel má tiež klip, ktorý ho bezpečne drží na oblečení, je poruke a zabraňuje zachytávaniu sa.

Existuje niekoľko kategórií náhlavných súprav, ktoré zabezpečujú rôzne úrovne pohodlia a protihlukovej ochrany – k dispozícii sú modely pre širokú škálu podmienok použitia - ultraľahké, ľahké, stredne ťažké a masívne modely. Hlavový mostík zvyčajne vedie cez vrch hlavy, ale v ponuke sú aj náhlavné súpravy s hlavovým mostíkom cez zátylok, ktoré je možné používať s bezpečnostnou prilbou. Niektoré náhlavné súpravy sú vybavené prídavnými funkciami, ako je potlačenie šumu mikrofónu a ochranu sluchu vo veľmi hlučnom prostredí. V prípade potreby väčšieho pohodlia alebo potreby periférneho počúvania, je v ponuke špecifické príslušenstvo, napríklad náhlavná súprava IMPRES™ Temple Transducer, ktorá poskytujé skutočne jedinečné riešenie - náhlavná súprava s mikrofónom bez reproduktorov.Headset 01

ULTRAĽAHKÉ A ĽAHKÉ NÁHLAVNÉ SÚPRAVY

Ultraľahké a ľahké náhlavné súpravy ponúkajú jednoduchú a praktickú funkčnosť.

Ultraľahké náhlavné súpravy sú dodávané v dvoch prevedeniach: súprava so slúchadlom zaveseným na uchu a mikrofónom na ramienku a ultra-ľahké súpravy (označované ako Breeze), ktoré ponúkajú prispôsobiteľný úzky kovový hlavový mostík, ktorý tesne prilieha okolo zadnej časti hlavy a nosia sa ako naopak nasadené okuliare.

Headset 02Ľahké náhlavné súpravy sa nosia štandardne cez vrch hlavy. So slúchadlom v blízkosti ucha poskytujú diskrétne počúvanie, ale zabraňujú ostatným, aby načúvali alebo boli rušení komunikáciou - čo je užitočné najmä vo verejných priestoroch, kde chcete počúvať komunikáciu ale nechcete, aby okolie načúvalo. Vďaka širokej škále náhlavných súprav v tejto kategórii, si každý nájde vhodné riešenie tak, aby pôsobil profesionálne a aby adekvátne počul.Headset 03

 

 

 

STREDNE ŤAŽKÉ A MASÍVNE NÁHLAVNÉ SÚPRAVY

Headset 04V prevádzkach, ako sú huty, posunovacie stanice, staveniská alebo ťažký priemysel, môže byť úroveň hluku veľmi vysoká, a vyžaduje ochranu sluchu.

Stredne ťažké náhlavné súpravy a masívne náhlavné súpravy majú pre dosiahnutie lepšieho zvukového výkonu dve ušné mušle a poskytujú lepšiu zvukovú izoláciu od okolia čím zabezpečujú väčšiu ochranu sluchu. Užívateľ počúva rádiovú komunikáciu obidvoma ušami a rozpráva do mikrofónu ktorý je robustnejší a výkonnejší ako v prípade ľahkých náhlavných súprav a je je umiestnený na nastaviteľnom ramienku.

Masívne náhlavné súpravy vynikajúco tlmia hluk až o 24 dB. Ušné mušle pohodlne sedia na ušiach, tesne k nim priliehajú, čím chránia sluch užívateľa pred škodlivým hlukom. Ak je to nevyhnutné, ako druhá vrstva ochrany sluchu môžu byť použité zátky do uší. V prípade, že používateľ musí nosiť náhlavnú súpravu dlhšie a je potrebné zabezpečiť komfort nosenia, na zníženie únavy používateľa je okolo ušných mušlí a na hlavový mostík pridaná dodatočná vypchávka.

 

 

 

 PORTFÓLIO NÁHLAVNÝCH SÚPRAV

Podobne ako pri slúchadlách, spoločnosť Motorola Solutions vyvinula exkluzívne doplnkové funkcie aj pre náhlavné súpravy – v ponuke je široká škála modelov, takže si užívatelia môžu vybrať model, ktorý najlepšie vyhovuje ich špecifickým potrebám. Náhlavné súpravy Mag One sú špeciálne navrhnuté pre nenáročných užívateľov a poskytujú dobrý výkon za nízku cenu. Originálne Motorola štandardné náhlavné súpravy poskytujú lepšie riešenie pre zákazníkov, ktorí chcú robustnejšie a profesionálnejšie súpravy. Nakoniec sú v ponuke jedinečné náhlavné súpravy vybavené audio technológiou Motorola IMPRES, ktorá poskytuje najlepší zvukový výkon a sofistikovanosť.

Sluchadlo 08

MAG ONE

Headset 07Značka Mag One je rad príslušenstva s dôrazom na cenu, ktorý je schválené spoločnosťou Motorola pre použitie s rádiostanicami Motorola a je určené pre nenáročných užívateľov, ktorých hlavným kritériom je cena. V minulosti si niektorí užívatelia kúpili lacné neoriginálne príslušenstvo iných značiek, výsledkom čoho im zariadenia nefungovali správne. Teraz je k dispozícií Mag One príslušenstvo, ktoré bolo testované a schválené spoločnosťou Motorola, čo eliminuje problémy s funkčnosťou, ako je rušenie, ktoré sa objaví len pri určitých frekvenciách, alebo prerušovaný šum, ktorý deformuje hlasové prenosy.

Mag One portfólio zahŕňa náhlavné súpravy na uši, Breeze súpravy a ľahké náhlavné súpravy.

 

ŠTANDARDNÉ MOTOROLA NÁHLAVNÉ SÚPRAVY

Originálne Motorola štandardné (nie IMPRES) audio príslušenstvo poskytuje ešte lepší výkon. Je navrhnuté a skonštruované na vyššej úrovni, napríklad z materiálov, ako je Kevlar, aby odolalo poškodeniu alebo deformáciám, a to najmä pri extrémne nízkych teplotách, ako je -30 °C a vysokých teplotách až do + 60 °C. Tiež spĺňa vojenskú normu MIL-STD 810 a je podrobené prísnym zrýchleným testom (Accelerated Life Test), aby sa zabezpečilo, že vydrží tvrdé podmienky, aké panujú v reálnom živote.

Portfólio štandardných náhlavných súprav zahŕňa ultra-ľahké, ľahké, stredne ťažké a masívne náhlavné súpravy.

NÁHLAVNÁ SÚPRAVA S POTLÁČANÍM HLUKU

Náhlavná súprava so schopnosťou potláčať extrémny hluk z vonkajšieho prostredia používa technológiu na potlačenie hluku umiestnenú v mikrofóne na konci ramienka. Umiestnenie mikrofónu v tesnej blízkosti úst umožňuje, aby bola úroveň hlasu dostatočne hlasná, a nezanikla v okolitom hluku, keď účinne potlačí nízkofrekvenčný okolitý v okolí mikrofónu.

EXKLUZÍVNE MOTOROLA IMPRES NÁHLAVNÉ SÚPRAVY

Headset 06Headset 09IMPRES je exkluzívna technológia pre príslušenstvo Motorola. IMPRES Smart audio príslušenstvo pre optimalizáciu výkonu komunikuje s rádiostanicou, potláča hluk pozadia a zlepšuje zrozumiteľnosť hlasu a to dokonca aj v hlučnom prostredí. Zisťuje zmeny v úrovni hlasu, takže či už budete hovoriť nahlas alebo potichu, otočíte hlavu alebo zväčšíte vzdialenosť medzi ústami a mikrofónom, zosilnenie sa automaticky zvýši alebo zníži, takže poslucháč prijíma konzistentný zvuk a nemusí nastavovať úroveň hlasitosti.

IMPRES náhlavná súprava s kostným vedením (IMPRES™ Temple Transducer) je vysokovýkonný model, ktorý možno nosiť s prilbou a ochrannými okuliarmi. Ľahká konštrukcia sa nasadí za hlavu pričom dva meniče, ktoré sú umiestnené na spánkoch, prevádzajú prijatý zvuk na jemné vibrácie, ktoré sa prenášajú do sluchového nervu vo vnútornom uchu. To má za následok veľmi dobrú kvalitu zvuku, a to aj v hlučnom prostredí, a zároveň ponecháva uši voľné, takže užívateľ môže plne vnímať zvuky okolia. Pokiaľ je požadovaná ochrana sluchu, môže užívateľ použiť zátky do uší alebo mušľové chrániče sluchu, a stále bude počuť vysielanie prostredníctvom náhlavnej súpravy.

 

 

 

SCHVAĽOVANIE A LEGISLATÍVA

DoCLen Motorola testuje a schvaľuje rádiostanice a príslušenstvo ako kompletný systém s cieľom zabezpečiť splnenie príslušných regulačných požiadaviek požadovaných zákonom. To zaisťuje nielen súlad s právnymi predpismi, ale aj to, že Mag One a Motorola náhlavné súpravy budú v uspokojivej miere fungovať s rádiostanicami. Testy zahŕňajú RF elektromagnetické emisie, RF imunitu voči 2.7GHz, úroveň zvuku a kvalita (skreslenie) a navyše smernice RoHS & WEEE. Každý výrobok má EÚ legislatívou vyžadované vyhlásenie o zhode (DoC), ktorým sa preukazuje súlad s normami CE.

Zdroj: Marketingové materiály spoločnosti Motorola.

Ohodnoťte článok: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (4 Votes)

 

 

 

 

Top