Kategórie

Výhody audiopríslušenstva pre vozidlové rádiostanice Motorola

Pre vozidlové rádiostanice je k dispozícií obrovská škála príslušenstva. Spoločnosť Motorola ponúka širokú škálu riešení, od montážnych držiakov pre mikrofóny, antény až po reproduktory, ktoré robia inštaláciu bezpečnú, rýchlu a uľahčujú jej používanie.

Zvyšovanie efektivity je v najlepšom záujme všetkých podnikov a ich zákazníkov. Optimalizácia  logistiky pri presune ťažkých stavebných strojov počas modernizácie rušnej vnútromestskej infraštruktúry, distribúcia lodných kontajnerov v medzinárodnom morskom prístave alebo zaistenie rýchlych služieb verejnej dopravy, sú len niektoré príklady, pri ktorých sa organizácie spoliehajú na zrozumiteľnú a okamžitú komunikáciu.

Vozidlová rádiová komunikácia výrazne zvyšuje prevádzkovú efektivitu a správne doplnky robia používanie rádiostanice  bezpečnejšie a jednoduchšie, čím sa zlepší výkon systému. Pri výbere najvhodnejšieho príslušenstva je nevyhnutné porozumieť potrebám užívateľa a pracovnému prostrediu. Po zvážení týchto faktorov je možné vybrať z rozsiahleho portfólia Motoroly správne doplnky pre vytvorenie najvhodnejšieho riešenia, ktoré sú nakonfigurované tak, aby spĺňali jedinečné požiadavky užívateľa.

PORTFÓLIO PRÍSLUŠENSTVA MOTOROLA

  • IMPRES audio príslušenstvo bolo navrhnuté tak, aby podávalo optimálny výkon v širokom spektre situácií, do ktorých sa môže užívateľ dostať počas používania s rádiostanicami MOTOTRBO.
  • Externé reproduktory poskytujú hlasný, čistý zvuk, ktorý umožňuje počúvať odovzdané informácie aj pri práci v hlučnom prostredí.
  • PTT riešenia poskytujú rad robustných PTT tlačidiel, umožňujúcich pohodlnú inicializáciu vysielania.
  • Oddelená montáž a montážne sady do palubných dosiek uľahčujú diskrétnu montáž do vozidiel.
  • Napájacie káble a káble do spínacej skrinky pre kabeláž zabezpečujú kabeláž potrebnú k inštalácii vozidlových rádiostaníc.
  • Na zjednodušenie montáže sú dodávané vozidlové antény pre rôzne typy inštalácií a pre rôzne frekvenčné rozsahy, aj s integrovanou GPS anténou.
  • Príslušenstvo určené pre kritické operácie (OCW) umožňuje Bluetooth pripojenie náhlavných súprav k rádiostanici, čo znižuje spleť káblov a zvyšuje ich flexibilitu.
  • V prípade základňovej rádiostanice ide o pevnú inštaláciu vozidlovej rádiostanice ktorá obsahuje napájací zdroj, stolový podstavec a stolový mikrofón, a umožňuje riadiacim centrám zostať v kontakte s mobilnými pracovníkmi.

IMPRES AUDIO PRÍSLUŠENSTVO

IMPRES audio príslušenstvo je navrhnuté tak, aby poskytovalo optimálny výkon pri použití s rádiostanicami Motorola MOTOTRBO. IMPRES obvody, ktoré obsahuje príslušenstvo, komunikujú s rádiostanicou, ktorá potom automaticky upravuje vysielacie a prijímacie zvukové obvody. To má za následok jednotnú úroveň zvuku pri širokom rozsahu vonkajších podmienok.

Medzi IMPRES príslušenstvo patrí:

MIKROFÓN NA CLONU

Pre inštaláciu rádiostanice do vozidiel, ako sú autobusy, automobily, nákladné automobily alebo dokonca žeriavy, Motorola Solutions ponúka IMPRES mikrofón na clonu. Ten je upevnený priamo pred vodičom na slnečnej clone a môže byť aktivovaný pomocou robustného nožného PTT spínača RLN5929 inštalovaného na podlahe vozidla. Toto riešenie pomáha udržiavať bezpečnosť vodiča tým, že umožňuje hands-free prevádzku, a zvyšuje kvalitu zvuku vďaka IMPRES a digitálnej automatickej regulácii zosilnenia mikrofónu. Okrem toho tiež znižuje potrebu vodiča nastavovať pozíciu mikrofón na „husom krku" a tým efektívne meniť úroveň vysielaného zvuku.

V prípade že nožný PTT spínač nie je vhodný, pre aktiváciu clonového mikrofónu môže byť použité externé PTT tlačidlo na suchom zipse. Vo všetkých prípadoch clonový mikrofón pomáha zlepšiť bezpečnosť, keďže vodič môže mať počas používania rádiostanice obe ruky na volante.

PTT PRÍSLUŠENSTVO

Iniciovanie vysielania bez vytvárania rizika je dôležitou podmienkou pri zachovaní zdravia a bezpečnosti, najmä pri prevádzke vozidiel. Nie je vždy ľahké, alebo bezpečné dočiahnuť na rádiostanicu alebo na repromikrofón a stlačiť tlačidlo PTT. Aby bolo možné v takých situáciách jednoduchšie a bezpečnejšie začať hovor, spoločnosť Motorola ponúka tieto riešenia:

  • Tlačidlo PTT je možné upevniť na ruku užívateľa alebo ho namontovať v jeho blízkosti.
  • Pre náročnú prevádzku môže byť v podlahe vozidla alebo pod stolom nainštalovaný nožný spínač, ktorý poskytuje ľahký prístup k PTT tlačidlu.
  • Tlačidlo PTT na „husom krku“ pripevnené na stĺpik riadenia vozidla umožňuje užívateľovi začať hovor bez pustenia ruky z volantu.
IMPRES Audio 09 IMPRES Audio 13 IMPRES Audio 14
Clonový mikrofón Nožný PTT spínač RLN5929 Externé PTT tlačidlo RLN5926

IMPRES RUČNÝ MIKROFÓN

IMPRES Audio 10IMPRES Audio 11Alternatívou k mikrofónu na slnečnú clonu je ručný mikrofón. Ten je ideálny pre riadiace miestnosti bezpečnostných zložiek, kde sú rádiostanice pevne zabudované vo väčšej vzdialenosti od používateľa a mikrofón je v dosahu obsluhy.
Spoločnosť Motorola ponúka dva modely IMPRES ručných mikrofónov – v odolnom prevedení a s klávesnicou. Mikrofón v robustnom prevedení obsahuje PTT tlačidlo a dve programovateľné tlačidlá pre ľahký prístup k bežne používaným funkciám. Ak používatelia potrebujú viac flexibility, alebo ovládanie rádiostanice a komunikácie, vtedy je vhodný mikrofón s klávesnicou. Ten umožňuje používateľom prechádzať menu rádiostanice alebo vyberať funkcie bez nutnosti naťahovať sa k ovládaciemu panelu rádiostanice. Klávesnica mikrofónu má nastaviteľné podsvietenie, ktoré uľahčuje použitie v horších svetelných podmienkach.

 

IMPRES TELEFÓNNE SLÚCHADLO

IMPRES Audio 12V situácii, kedy je potrebná diskrétnejšia komunikácia, je ideálnym riešením IMPRES telefónne slúchadlo. Užívatelia môžu prijímať hovory jednoduchým zdvihnutím slúchadla z podstavca a hovor môžu začať stlačením tlačidla PTT na bočnej strane slúchadla.

 

 

 

EXTERNÉ REPRODUKTORY

Externé reproduktory zlepšujú užívateľský komfort tým, že uľahčujú počúvanie komunikácie, a to najmä v hlučnom prostredí. Spoločnosť Motorola ponúka na výber tri modely s rôznou veľkosťou reproduktora a výkonu, takže užívateľ si môže vybrať najlepšiu riešenie, ktoré vyhovuje jeho konkrétnej situácii. Či ide o hlučné nákladné vozidlo alebo rušné výrobné zariadenie, môžu externé reproduktory zlepšiť zážitok z počúvania a znižujú pravdepodobnosť zmeškaných hovorov.

ODDELENÁ MONTÁŽ

Jedným z najdôležitejších aspektov je vhodné a bezpečne umiestnenie vozidlovej rádiostanice do automobilu. Na uľahčenie montáže je k dispozícií niekoľko riešení:

  • Montážne držiaky určené na upevnenie rádiostanice ktoré zároveň umožňujú, aby bola rádiostanica správne natočená pre konkrétne umiestnenie. Montážne držiaky sú k dispozícii v rôznych výškach, dostupná je aj uzamykateľná verzia pre lepšiu ochranu rádiostanice proti jej krádeži.
  • Montážne držiaky do palubnej dosky umožňujú rádiostanicu vložiť do palubnej dosky, čo zaisťuje maximálne profesionálny vzhľad.
  • Sada pre oddelenú montáž (rada DM 3000, DM4000 a GM) umožňuje pohodlnú a diskrétnu inštaláciu. Šasi rádiostanice môže byť bezpečne umiestnené v priehradke alebo v batožinovom priestore, a samostatný ovládací panel je namontovaný v blízkosti užívateľa.
  • Káble pre oddelenú montáž sú potrebné na prepojenie šasi rádiostanice a ovládacieho panela. Káble sú k dispozícii v rôznych dĺžkach.

NAPÁJACIA AUTOKABELÁŽ

Pri inštalácii vozidlových rádiostaníc je veľmi dôležité pre napájanie systému použiť kvalitné káble správneho typu a konfigurácie. Spoločnosť Motorola ponúka rôzne dĺžky káblov, pričom všetky sú vybavené vhodným bezpečnostným istením.

Pre väčšie pohodlie a ochranu pred vybitím autobatérie (pretože vozidlová rádiostanica je trvalo zapnutá), je dôležitým doplnkom kábel do spínacej skrinky. Ten je zapojený medzi rádiostanicou a nízkonapäťovým prívodom ktorý je riadený zapaľovacím systémom a zabezpečuje že vozidlová rádiostanica sa automaticky zapína a vypína so zapaľovaním. Ak je to nutné, rádiostanicu možno naprogramovať tak, že automatické zapínanie môže byť zrušené užívateľom.

ANTÉNY

Antény sú rozhodujúce pre výkon mobilného zariadenia a spoločnosť Motorola poskytuje rozmanitú škálu anténnych riešení. Pre maximálnu efektivitu vysielacieho výkonu a zlepšenie dosahu, sú antény rozdelené do čiastkových skupín v oboch frekvenčných pásmach. V ponuke sú aj ziskové modely schopné zvýšiť efektívny vyžiarený výkon z antény, čo zvyšuje dosah vysielania.

Väčšinou sa antény inštalujú na kapotu vozidla cez priechodzí otvor, čo zaisťuje trvalú a spoľahlivú inštaláciu, ale znižuje možnosť demontáže a flexibilného umiestnenia antény a jej káblov v zhoršených podmienkach a tiež zachyteniu alebo prerušeniu koaxiálneho káblu čo v takom prípade vedie k zníženiu výkonu alebo celkovému znefunkčneniu rádiostanice.

Pre sledovanie vozidiel pomocou MOTOTRBO GPS funkcie, spoločnosť Motorola ponúka GPS antény s upevnením na sklo, s magnetickým uchytením, alebo s montážou do otvoru. Niektoré VHF antény majú GPS anténu vstavanú, čo zjednodušuje inštaláciu do vozidla.

BEZDRÔTOVÉ BLUETOOTH PRÍSLUŠENSTVO PRE KRITICKÉ OPERÁCIE (OCW)

Portfólio bezdrôtového Bluetooth príslušenstva určeného pre kritické operácie ponúka nové spôsoby, ako zostať v spojení s vašou Bluetooth rádiostanicou. Aj pri vzdialení sa od vozidla môžete zostať v kontakte a udržiavať komunikáciu, alebo v prípade základňovej rádiostanice, Bluetooth príslušenstvo poskytuje slobodu pohybu po kancelárii alebo operačnej miestnosti. Bezdrôtové príslušenstvo poskytuje vyššiu efektivitu a až 10 m dosah a využíva zabezpečený Bluetooth 2.1 štandard.

  • Bezdrôtový PTT modul ponúka rýchly a flexibilný spôsob, ako bezproblémovo a bezdrôtovo používať tlačidlo PTT s akýmkoľvek slúchadlami Bluetooth pripojenými k MOTOTRBO rádiostanici.
  • Bezdrôtové závesné OCW slúchadlo s30 cm káblom pre použitie s bezdrôtovým PTT modulom. Je ľahké a pohodlné, a obsahuje integrovaný mikrofón a slúchadlo.
  • OCW slúchadlá do ucha s mikrofónom zabudovaným v kábli. K dispozícii sú v dvoch rôznych dĺžkach: 29 cm a 116 cm.

Pre zákazníkov s obmedzeným rozpočtom je alternatívou ku komerčným voľne dostupným Bluetooth slúchadlám Biznis bezdrôtové príslušenstvo, ktoré bolo špeciálne navrhnuté pre používanie s rádiostanicami Motorola. Na riadenie komunikácie používajú PTT tlačidlo na rádiostanici, pričom výdrž akumulátora je 8 hodín v režime 5/5/90.

Vozidlové rádiostanice sú často používané ako základňové napr. v dispečerských strediskách. Pre tieto situácie, spoločnosť Motorola ponúka niekoľko doplnkov:

  • Stolový podstavec ktorý drží vozidlovú rádiostanicu na jednom mieste na stole. Podstavce sú so vstavaným reproduktorom alebo bez neho.
  • 220V napájací zdroj je potrebný pre napájanie rádiostanice. Motorola testovala napájacie zdroje aby bolo zabezpečené, že v prípade ich používania s rádiostanicami Motorola sú v súlade R&TTE a ETSI normami a navyše spĺňali právne predpisy EÚ, ktoré upravujú použitie týchto zariadení.
  • Stolový mikrofón určený pre použitie v tesnej blízkosti úst hovoriaceho, čo zaisťuje že jeho hlas bude počuť aj v rušnej kancelárii.

ZHRNUTIE

Keď úspech vašich kritických operácií závisí od spoľahlivosti rádiovej hlasovej komunikácie, chcete aby váš hlas bol počuť bez ohľadu na hluk v pozadí, alebo hlasitosť reči. MOTOTRBO vozidlové rádiostanice umožňujú užívateľom využívať hlasný, zrozumiteľný zvuk či už vo vozidle alebo v bezpečnostných riadiacich centrách a pridaním IMPRES audio príslušenstva možno urobiť ich prevádzku bezpečnejšiu, jednoduchšiu a zrozumiteľnejšiu.
Kombinácia IMPRES Smart Audio príslušenstva a MOTOTRBO rádiostaníc zmierňuje rozdiely a nezrovnalosti medzi užívateľmi automatickým nastavením zosilnenia hlasu na najlepšiu možnú úroveň pre prenos, aby bolo zabezpečené, že váš hlas je počuť hlasno a zrozumiteľne.

Zdroj: Marketingové materiály spoločnosti Motorola.

Ohodnoťte článok: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)

Top